Kinesitherapeut
Met manuele therapie trachten we functiestoornissen in de gewrichten van het menselijk lichaam op te heffen of te verminderen. Hierbij focussen we op onderzoek en behandeling van patiënten met nekklachten, rugklachten en letsels ter hoogte van het bovenste of onderste lidmaat.
Sporten is gezond maar kan ook leiden tot overbelasting of blessures (achillespees, kruisbandletsel, enkeldistortie, patellofemoraal pijnsyndroom, ITB frictiesyndroom,…). Via manuele mobilisaties, oefentherapie en krachtoefeningen proberen we u snel terug op de been te krijgen en te houden.
Dinamo in Brussels
Die we in beweging houden..
Aantal keren opstaan uit je stoel binnen een minuut
Na orthopedische ingrepen (bij een breuk, meniscusletsel, peesletsel, gescheurde kruisband, prothese van schouder, elleboog, heup, knie,… ) zijn pijn, zwelling en immobilisatie mee verantwoordelijk voor latere gewrichtsverstijving of afname van de spierkracht.
Snel starten met aangepaste revalidatie is hierbij belangrijk. Ook bij een peesontsteking, spierscheur, artrose, gewrichtsbandletstels, tenniselleboog… Werken we een aangepast behandelplan uit om je stap voor stap op een pijnvrije en comfortabele manier terug mobiel te krijgen.
werken we een aangepast behandelplan uit om je stap voor stap op een pijnvrije en comfortabele manier terug mobiel te krijgen.
Kinesitherapeut
Voor ouderen die moeilijk te been zijn, een lange hospitalisatieperiode achter de rug hebben of last hebben van evenwichtsstoornissen, kunnen we aan de hand van oefentherapie het opstaan en stappen verbeteren en het valrisico reduceren
Neuromotorische revalidatie is zinvol bij neurodegeneratieve aandoeningen (MS, ALS,…) en niet-aangeboren hersenaandoeningen (CVA, tumor,…). Kinesitherapie kan helpen om de bestaande beperkingen te verbeteren. Door te trainen op kracht, evenwicht, coördinatie, fijne motoriek, dubbeltaken,… zal de patiënt fysiek beter functioneren en daardoor minder moeilijkheden ervaren bij dagdagelijkse activiteiten.
Ademhalingskinesitherapie heeft als doel het efficiënt draineren en uiteindelijk evacueren van mucus (slijm) in de longen en/of de luchtwegen. Volwassenen met acute of chronische luchtwegproblematiek (chronische bronchitis, pneumonie, atelectase, mucoviscidose,…) kunnen hiermee geholpen worden. Het wordt ook toegepast als voorbereiding op een hart- of longoperatie en bij de revalidatie ervan.